Forum

Browse topics, discover Works With Legrand community!

Can't see deviceID and plant

Hello,

 

I have a classe 100 X16E and an account created on my iPhone. But the account settings don't work, I can't see my id and plant. What can I do. There is a screenshot to show what happens in the app.

 

fiveyeas

Images:
You must be logged in to view attached files.

Hello,

We currently have an ongoing issue with User account management

You can check here if it's resolved : https://health-status.legrand.com/

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Hi,

 

service status is green, but it doesn't work with me

Hello,

Do you still have the page of your screenshot with infinite loaders ? If it's still the case, please send me via contact form the email address of your end-user account, I'll try to see in database configuration if something is wrong

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Update : we still have an issue with it ... teams are working on a fix

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Hi,

the account is working now. But one more question:

 

Where can I see my plant and device ID?

 

fiveyears

Hello,

To find the plantId and moduleId

  • Sign up with your Works with Legrand account. You must have subscribed to the Starter Kit
  • Go on the “API” drop down menu, click on “APIS LIST” and choose the Smarther API or Home + Control API
  • On the left, click on “GET Plants” for the Smarther or “GET Get users’ plants” for Home + Control. Then go in the “Try it”
  • In Authorization section, choose “Authorization code” for ELIOT - Azure AD B2C - OpenID Connect for the Smarther or OAuth Server for Try it Eliot API for Home + Control. If you are logged in, other information are already filled up
  • A popup will be opened. Fill the information with your end-user account and validate
  • Click on “Send” button and retrieve the ID of the plant in the Response content

 

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Okay, danke

Hi All,

I'm trying to setup a app/cfg to integrate my brand-new Smarther V2 device into Home Assistant.
I follow all tutorial and some tips to create a App using Legrand subscription (Starter Kit) but I found out that I cannot "see" any Plant to match my home device installation.

Using the procedure described above (and in FAQ as well) I get just a   Plant []  void response.

This make me not able to complete the integration.

Also, and I don't know if the issue is the same, I cannot "see" any device from my IFTTT connection.

what I can do ?

Hello Max,

The Works with Legrand API is only for the v1 of the Smarther. For Smarther with Netatmo, it will be on Netatmo's side : https://dev.netatmo.com/apidocumentation

A more specific documentation for Smarther(2) with Netatmo will be soon available

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Thanks Leslie for reply !

this means that all Home Assistant integrations that use (or want to) Legrand Subscription/API cannot work.

And the IFTTT issue (I cannot see any devices to control, at all) is the same ? I mean : Smather with Netatmo (v2) is not supported/integrate with IFTTT ?

Is there any method to achieve Home Assistant integration with Smarther with Netatmo devices ?
... and IFTTT ?

Thanks again,

Max

Max,

As it's technically a Netatmo device, indeed WWL API and authentication system will not work for it

Concerning IFTTT, this device is not integrated and as far as I know, it's not planned to do it

For Home Assistant, as it's a third-party service we are not involved in their development and implementation. I saw people talked about it on their forum but it doesn't seem to be integrated

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Hi,

I'm using "try it" for Home + COntrol API "GET all User Plants".

plants array is empty. Naturally home+control email and "works with legrand account" email are the same.

In Home+control I'm seeing my plant and topology.....

Can you help me?

Hello Matteo,

I answered you via email

Have a good day,

Leslie - Community Manager

Hello,
I need your help because I am an old user of the Netatmo APIs, I wanted to resume my account to use the legrand APIs but nothing works, I finally created an account on developer.legrand.com with the mail email but I can't see my plantID.

j'ai tenté avec un nouveau compte depuis developer.legrand.com mais avec ce nouveau compte je n'arrive pas a me connecter sur home+control.

Can you help me or give me the correct procedure please?

Thx !


Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Information

message19 replies
people6 participants